Kippen houden en verzorgen

Kippen houden en verzorgen

Het is natuurlijk erg leuk om kippen te gaan houden en verzorgen. Kippen zijn gezellige en eenvoudig te houden huisdieren. Iedereen die een groot genoegen tuin heeft kan een paar kippen houden en verzorgen. In dit artikel geven we je meer informatie over kippen houden en verzorgen.

 

Goede reden om kippen te gaan houden.

Ieder persoon heeft zo zijn redenen om kippen te gaan houden. Misschien kan je jezelf terugvinden in een van de redenen hieronder.

  • Kippen zijn zowel in de  aankoop als in de verzorging goedkope dieren. Wat het eten betreft, stellen de kippen geen hoge eisen, het zijn echt alleseters. Permanente beschikbaarheid van voer en schoon water vormen de basis van het kippenvoer . Daarnaast eten ze ook  de etensrestjes en het onkruid uit de tuin op.
  • De kippen leggen een groot deel van het jaar verse eieren.
  • Uw kinderen zijn dol op kippen en de verzorging van de dieren leert ze verantwoordelijkheid nemen en zorg dragen voor de natuur.
  • Kippen zijn levendige en gezellige dieren die bijdragen aan het verlevendigen van de tuin. Altijd in beweging scharrelen ze zich de dag door en brengen ze leven in de tuin.
  • Hun ontlasting bevat stikstof en andere voedende bestanddelen. Vermengd met tuinafval en verwerkt tot compost, is het uitstekend geschikt voor je tuinplanten.

 

 

Je moet rekening houden met de grote van de tuin

Helaas is niet iedere tuin  geschikt voor kippen. U dient wel voldoende plaats te hebben voor de kippen. Wanneer u te veel kippen op een beperkte oppervlak heeft kan dit aardig gaan stinken en dat is voor u en uw buren geen pretje. Beperk daarom het aantal kippen dat je houdt. Hoe minder kippen, hoe meer ruimte per dier.

Wat eten kippen?

De kosten van voeding zijn bij kippen, zeker in verhouding tot vele andere huisdieren, bijzonder laag te noemen.Wat het eten betreft, stellen de kippen geen hoge eisen, het zijn echt alleseters. Permanente beschikbaarheid van voer en schoon water vormen de basis van het kippenvoer . Daarnaast eten ze ook  de tafelresten en het onkruid uit de tuin.