kippenren maken

Kippenren maken

Kippenren maken

Naast een kippenhok wil je, als je plaats hebt, ook een kippenren maken . Je kunt zelf een grote kippenren maken of je kunt een kippenhok kopen met een ren er aan vast. Belangrijke dingen waar je op moet letten bij een kippenren maken zijn de stevigheid van de kippenren, de hoogte van de ren en de grootte van de  gaten in het gaas.,

De kippenren kan zo groot zijn als je er ruimte voor hebt. Kippen hebben niks tegen een beetje ruimte, dus leef je uit!

Als eerst moet je ervoor zorgen, dat  wanneer je een kippenren gaat maken de hoogte in orde is. De ren moet minstens 170 cm hoog zijn, zodat vossen er niet overheen kunnen springen om bij de kippen te komen. Ook zorgt deze hoogte ervoor dat de kippen niet uit de ren kunnen vliegen.
Het gaas moet daarnaast ook zeer stevig zijn en goed vast zitten, zodat het niet om kan vallen. Stop het gaas diep genoeg in de grond, hierdoor wordt het steviger en zo kunnen zich ook geen dieren naar binnen graven (of kippen naar buiten). Aan de onderkant van het gaas kun je wat aarde leggen om het nog steviger te maken.

Het gaas moet ook niet te grote gaten hebben, een dier kan zich door deze kleine openingen wurmen en dit moet dus voorkomen worden. Gaas met gaten van 1 tot 1,5 centimeter zijn ideaal voor een kippenren.

Verder is het ook belangrijk dat er genoeg ruimte is voor de hoeveelheid kippen in de ren, zodat ze goed kunnen scharrelen. Denk hierbij aan 5 vierkante meter per kip.

Als jij zelf een kippenren wilt maken(inclusief kippenren) zorg dan voor een goede bouwtekening dit voorkomt veel problemen. Bij deze bouwtekening hebben ze al nagedacht over de hoogte en stevigheid. De beste bouwtekeningen hebben wij voor jouw gevonden, die staan in Fred’s Bouwtekeningen of in de Kippengids!

De voordelen van een kippenren maken?

Een kippenren heeft veel voordelen voor zowel de dieren als voor jezelf.

Met een ren aan het hok hebben de dieren meer ruimte. Doordat ze meer ruimte hebben kunnen ze gaan scharrelen. Kippen vinden het erg fijn om te scharrelen en dat gaat natuurlijk uitstekend in een kippenren.

Bovendien zal je de kippen ook minder te eten hoeven te geven, wanneer je een kippenren hebt. De kippen zijn namelijk goed in staat om zelf voedsel te zoeken. Zo eten ze kleine insecten of delen van een plant.

Maar je moet er wel voor blijven zorgen dat de kippen hun vitaminen binnen krijgen, zodat ze niet ziek wordt.
Voor meer informatie over voeding ga naar het kopje ‘’wat eten kippen’’

 

Ga voor meer informatie over een kippenhok bouwen, zeker is kijken op de website www.kippenhokbouwen.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *